Юношите на Тетевен Волей с историческо пето място в България от проведените Републикански финали

Най–голямата волейболна формация в школата на Тетевен Волей – юноши старша възраст, постигна исторически успех за клуба и волейбола в нашата община, след като извоюва престижното пето място в България на Републикански финали.

Момчетата на треньора Весела Братоева победиха с 3:1 гейма състава на Пирин Разлог в спора за пето място на Републиканските финали и така за първи път в историята на волейбола в нашата община, се постигна такъв резултат при подрастващите.
В ретроспекция, до престижния успех бе извървян дълъг и труден път:
Тетевен Волей спечели 11 от 12 мача в група 6 от предварителната групова фаза и зае първото място в нея, което изпрати ”зелените” на един от трите квалификационни турнира. Тетевенци победиха безапелационно всичките си противници в този турнир с 3:0 гейма – отборите на Левски София, Левски Карлово и Варна Волей. Това първо място в квалификационния турнир даде право на отбора ни, да участва в Финален квалификационен турнир заедно с отборите на Монтана и Пирин Разлог, в борба за едната от двете квоти, даващи право на класиране на Републиканските финали. Тетевенци и тук показаха класата си и победиха с 3:0 гейма Монтана и с 3:2 гейма Пирин Разлог.
Така Тетевен Волей се класира на Републиканските финали и попадна в по тежката от двете групи – група А, заедно с отбора на домакините от Марек Дупница, Славия София и Черно Море Варна. В другата група Б останаха отборите на ЦСКА София, Виктория Волей, Пирин Разлог и Арда Кърджали.
”Зелените” победиха първия си съперник Черно Море с 3:0 гейма, но отстъпиха трудно с 0:3 гейма от Славия София и Марек Дупница и така като трети отбор в група А се изправиха срещу третия в група Б – състава на Пирин Разлог. Тетевенци победиха за втори път, в рамките на последната седмица, момчетата от Разлог и така заеха историческото пето място в България.

Благодарим Ви! Община Тетевен и тетевенци се гордеем с Вас.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *