Тетевен с историческо класиране на Републикански финали

Отборът юноши старша на Тетевен Волей постигна безпрецедентно и историческо класиране на Републикански финали. До този успех се стигна, след като тетевенци взеха едната от двете квоти във Финален квалификационен турнир, проведен на 11-12.04.2016 г. в гр. Разлог.

„Зелените“ постигнаха победи и в двете си срещи с т.нар. преки конкуренти. През първия ден на турнира те се справиха с отбора на Монтана с резултат 3:0 гейма, а в сблъсъка си с отбора на домакините, постигнаха победа за престиж с 3:2 гейма. Така Тетевен Волей зае първото място и съответно една от квотите, а втората отиде за състава на Пирин Разлог, който победи с 3:0 гейма отбора на Монтана.
Момчетата на треньора Весела Братоева ще срещнат на финалите, които са само след няколко дни – от 16 до 20.04.2016 г. в гр. Дупница, отборите на Марек Дупница, Славия София, ЦСКА София, Черно Море Баск, Арда Кърджали, Виктория Волей и съответно Пирин Разлог.
Не на последно място следва да посочим, че това освен исторически успех за Волейболен клуб Тетевен Волей, е невероятно постижение и за треньора Весела Братоева, класирайки отбора си на Държавни финали, след като води за първа година нов състав, а не Левски София.
Тук е момента да отбележим, че за този успех принос носят и всички специалисти, работили в школата на клуба от създаването и, и положили основите на волейбола при подрастващите в нашия клуб.

Благодарим за подкрепата на всички наши фенове и партньори, които подкрепят клуба ни и вярват в нас!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *