Тетевен Волей се класира на ½ финал

Момчета до 15 г. с класиране за квалификации

 

Отборът на Инвестбанк Тетевен Волей постигна нова чиста победа с 3:0 /25:20, 25:16, 25:19/ като гост над състава на Изгрев Ябланица. Така след победата със същия резултат в първата ¼ финална среща, тетевенци си осигуриха класиране на ½ финал.
Победата за гостите дойде без особени затруднения, ако изключим половината от първия гейм, когато домакините от Ябланица водеха в резултата, възползвайки се от многото грешки от страна на гостите. През останалите геймове Тетевен Волей не допусна изненади и контролираше играта от началото до края на всеки от тях.
Най – резултатни за Инвестбанк Тетевен Волей се отличиха – Емилиан Мирчев с 15 т., Иван Тасев с 12 т. и Константин Костов с 9 т.
В т.н. полуфинална фаза „зелените“ ще се изправят с/у победителя от двойката Локомотив Пловдив – Черно Море БАСК, а срещите е предвидено да се проведат на 15, 17 и 19 април.

Момчета до 15 г. се класираха за квалификации за зони, след като останаха на 2-ро място в регионалния турнир от група 1. Срещите проведени на 14.03.2015 г. в гр. Тетевен завършиха по следния начин:
Тетевен Волей – Изгрев Ябланица 3:1
Изгрев Ябланица – Монтана 1:3
Тетевен Волей – Монтана 2:3
„Малките зелени бойци“ изпуснаха златен шанс да грабнат 1-вото място в групата, след като водеха на Монтана 2:0 гейма, но липсата на шанс и опит доведе до крайното 2:3 гейма за гостите.
Така, бъдещите таланти на тетевенския волейбол ще бранят честта си на турнир на вторите в гр. Велико Търново, в края на месеца.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *