Тетевен Волей /момчета до 15/ с престижно участие в приятелски турнир

През изминалия уикенд още една формация на волейболния ни клуб имаше възможност да провери моментната си форма. Това беше групата момчета до 15 г., които през изминалата спортно – състезателна година завоюваха 6 – тото място в България, но при момчета до 13 г.
Домакин и организатор на турнира бяха ВК Севлиево, а освен отбора на домакините, в надпреварата се включиха съставите на Тетевен Волей, Габрово и Берковица.
Формата на турнира предвиди регламент всеки срещу всеки и 2 от 3 гейма в дадена среща.
Момчетата от Тетевен имаха за съперник в първата среща отбора на Габрово, като отстъпиха с 0:2 гейма, въпреки самоотвержената игра и непримиримост. Важен факт, както в тази, така и в следващата среща срещу Берковица, загубена отново с 0:2 гейма, бе че и двата противникови отбора участваха в турнира със състезатели, които са на 15 – 16 години и превъзхождат ”зелените” чисто физически. Въпреки това, малките надежди на тетевенския волейбол, показват завиден дух и освен отличното представяне на терена, станаха и моралните победители в този турнир, спечелвайки сърцата на публиката и организаторите.
В последната среща, срещу състава на ВК Севлиево, тетевенци спечелиха с 2:0 гейма и с този успех заеха почетното 3 – то място в крайното класиране. Важно е да се отбележи, че за разлика от другите два състава, домакините имаха доблестта да участват със състезатели в диапазона за тази възрастова група, което направи срещата равностойна.
С участието си в този приятелски турнир, момчета до 15 г. на Тетевен Волей, демонстрираха завидни умения и дух, с което загатнаха за пореден път, че волейбола в Тетевен е жив и има бъдеще.

Следващата проверка на малките волейболисти ще бъде в края на месец януари, когато се планира да се проведе подобен турнир в планинския ни град.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *