Тетевен Волей играят с деца със специални потребности в Европейката седмица на спорта

В петъчния следобед екипът на ВК Тетевен Волей, децата от школата на клуба и целият професионален отбор, който ще вземе участие в Суперлигата за сезон 2015/2016 за първи път посрещна децата със специални потребности от Дневния център за деца с увреждания от 3 до 18 г. в града.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и движението – MOVE WEEK, като Тетевен Волей е единственият волейболен клуб в България със събитие за трета поредна година и единственият спортен клуб в гр. Тетевен с инициатива на местна почва.

Децата със специални потребности имаха шанса да почувстват емоцията от волейбола, играейки с професионалистите от клуба и децата в школата и да забравят за изолацията, която съпътства дните им. Всички заедно – деца и възрастни – показаха, че волейболът е социално отговорна игра и може да бъде близо дори до хората с увреждания, споделиха усмивки и си обещаха да се срещнат скоро в залата отново, защото новият сезон именно децата ще бъдат всеки път със нас – на всеки мач!

Целяхме да провокираме интереса на спортните среди към социалното включване на хората с увреждания в спорта и да докажем, че волейболът е достъпна игра и можем да бъдем всички заедно в залата, независимо от различията, да споделям любовта към спорта и живота.
Радваме се, че успяхме да извадим на показ с подобно събитие човешката емоция, емпатията и толерантността, на която всеки от нас е способен.
Смятаме, че с подобно събитие променяме облика на волейбола в България като го доближаваме още повече до всички, които го обичат!
Волейболът и спортът въобще възпитават преди всичко ценности, уважение и толерантност към различията, знаем, че България има нужда от точно такива събития и се радваме, че не малко деца и младежи в града ни застанаха зад каузата ни!
Благодарим на Българска Федерация по Волейбол, Информационния център на Европейския Съюз в България, Читалище Съгласие – гр. Тетевен и Комисия „Образование, Култура и спорт” към Община Тетевен за оказаната подкрепа и на всички, които помогнаха този ден да бъде възможен!

Днес волейболът подаде ръка на децата със специални потребности, днес всички бяхме равни!
Защото преди всичко сме хора, а после сме различни!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *