Тетевен Волей започва кампания по селектиране на деца за школата си

Новият сезон във волейболната школа стартира на 01.09.2019 г., но Тетевен Волей започва кампания по селектиране на деца още сега – момчета /родени от 2003 до 2009г./ и момичета /родени от 2006 до 2009г./, както следва:
– от гр. Тетевен – неограничен брой;
– от други населени места – до 30 деца общо.
Тренировките ще се провеждат ежедневно във волейболната зала на СК ”Г. Бенковски”, гр. Тетевен, водени от лицензирани треньори, начело със старши треньора на мъжката формация г-н Петър Мечкаров, г-н Илиян Иванов и г-н Радослав Димитров. Желаещите трябва да представят удостоверение от личен лекар за клинично здраве, както и да преминат практически изпит, определящ нивото им на волейболни умения.

Записалите се за обучение деца ще получат:
– ежедневен тренировъчен процес + наблюдения от физиотерапевт;
– застраховка за спортист + медицинско обезпечаване при нужда;
– пансионат – квартира и осигурена храна за обед;
– участие в държавното първенство на БФВ и други спортни събития;
– записване в СУ ”Георги Бенковски”, гр Тетевен в паралелка с профил ”Софтуерни и хардуерни науки”, с интензивно изучаване на английски език или по избор друга паралелка – за допълнителна информация: www.sugb.bg;
– допълнително /бонус/ обучение 3 /три/ пъти седмично по чужд език и компютърни науки;
– пълна спортна екипировка /анцуг, официален екип и тренировъчни екипи/;
– месечна парична стипендия за състезатели с постигнат общ много добър успех от обучението си и селектирани в мъжката волейболна формация;
– участие в учебно-тренировъчни летни спортни лагери;
– съдействие за спортна реализация след навършване на пълнолетие или кандидатстване за университет в България или САЩ.

Всички издържали практическия волейболен изпит, ще бъдат записани в СУ ”Георги Бенковски”, гр. Тетевен, а при нужда ще държат и приравнителен изпит там.
За допълнителна информация и записване: club@tetevenvolley.com; 0892602700; 0892602707.
______________________________________________________________________________
Волейболен клуб ”Тетевен Волей” е един от съвременните и най-устойчиво развиващи се волейболни клубове в България през последното десетилетие. Клубът ни е възродител и наследник на волейболната традиция, която Тетевен има от 80-те години на миналия век, в този спорт. В близкото минало Тетевен е допринесъл за развитието на известни волейболни личности като – Радостин Стойчев, Илия Илиев, Красимир Димитров, Иван Николов, Ивайло Гаврилов, Верка Николова, Петър Мечкаров и др.
Към момента клубът ни разполага с детско-юношеска школа /ДЮШ/, в която тренират повече от 100 /сто/ деца в диапазона от 8г. до 18г. възраст. Повечето от трениращите подрастващи участват в държавното първенство, организирано от БФВ, а най-талантливите получават възможност за изява посредством професионалния мъжки волейболен отбор в НВЛ ”Висша лига”.
Гордост за клуба през последните няколко години, е наличието на национални състезатели, продукт на школата, някои от които към момента са част от националните гарнитури на България – Мартин Мечкаров, Борислава Съйкова, Гордан Люцканов, Милослав Димов, Илиян Иванов и др.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *