Тетевен Волей втори на турнира за “Купите на Развитие“

Кадетите на Тетевен Волей станаха втори на силния Великденски турнир за “Купите на Развитие“, организиран от Фондация “Играй с Развитие“.
За състезанието в град Дупница пристигнаха още отборите на Виктория Волей и Сливен, които заедно с тетевенци и домакините от Марек играха в продължение на два дни по схемата „всеки срещу всеки“.
“Зелените“ се представиха достойно, постигайки две победи, по-ценната от които е тази срещу фаворита Виктория Волей, надигравайки пловдивчани с 3:1 гейма и Сливен с 3:0 гейма. Кадетите от Тетевен допуснаха само една загуба от бъдещия победител в турнира Марек, който ни надигра с 3:0 гейма.
Това позволи момчетата, водени от Радослав Димитров и Илиян Иванов, да спечелят сребърните медали.
За най–полезен играч от отбора на тетевенци бе избран разпределителят Мирослав Христов. Той получи наградата си лично от вицепрезидента на БФВ Любомир Ганев, приел поканата на председателя на УС на „Играй с Развитие“, Александър Александров, да присъства на заключителните мачове от втория ден.
Турнирът бе прекрасна възможност за проверка нивото и подготвеността на отборите преди предстоящите квалификации и състезания от държавното детско-юношеското първенство за тази възраст.
Ръководството на клуба и всички, свързани с Тетевен Волей, изразяваме благодарността си към Фондация “Играй с Развитие“ и Александър Александров за предоставената ни възможност за участие в турнира.
Кадетите продължават подготовката си за квалификационен турнир, който ще се проведе в Червен Бряг на 13-14 април, задно със съставите на домакините, Добруджа и Благоевград.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *