Tet_Lul_19224

Президентът на ВК Тетевен Волей: Подадохме заявка за Суперлигата, защото имаме желание и опит

ВК Тетевен Волей подаде заявка за участие в Суперлигата на България, като при утвърждаване на предложението за 16 отбора, първа осмица и втора осмица от УС на БФВолейбол, ще играе в елита от новия сезон 2020/2021.

Президентът на клуба Иван Цветков заяви, че клубът се възползвал от предоставеното право за подаване на заявки от страна на БФВ, като има желание за първата група, както и натрупан опит от предишни години. Заедно с тази позитивна новина от изминалата седмица, той сподели и за радостта си от появата на неговият наследник Теодор. Ето още какво каза Цветков за BGvolleyball.com в интервю за бъдещото си участие в елита:

Г-н Цветков защо подадохте заявка за Суперлигата?
Защото имаме желание да играем в първата група. От БФВ обявиха, че всички клубове от Висшата лига, които са се класирали за плейофите на изминалия сезон, могат да се кандидатират за Суперлигата. Ние се възползвахме от предоставения ни шанс. Събрахме се на Управителен съвет на клуба, обсъдихме всичко и взехме решение, че ще подадем заявка.

Мога да кажа, че имаме много добри условия в клуба, като организация и база. Също така желанието ни се базира и на натрупания опит от предишните сезони, в които участвахме в Елита. Знаем какво ни очаква и как да се справяме. Всички тези фактори повлияха при взимане на това решение. Сега очакваме провеждането на заседание на НВЛ Суперлига, на което да се определят детайлите около формата на лигата и провеждането на шампионата.

Ще имате ли финансови възможности за това участие?
Ще се опитаме да намерим нужните финанси. Смятам, че можем да осигурим нужният минимален бюджет, който да е достатъчен за участие в Суперлигата. Ще разчитаме на досегашните ни партньори, които са ни подкрепяли, а също така ще се постараем да привлечем и нови такива. Ще направим всичко възможно да обезпечим отбора, като ще разчитаме на подкрепа и от нашите фенове и хора, които ни симпатизират. Надявам се, че това ще се случи и клубът като цяло ще получи най – после нужната подкрепа и устойчивост, след повече от дванадесет години доказване. Държа да е ясно това, че ние не търсим просто едни пари, а подкрепа в дългосрочен план и утвърждаването на клуба в място за развитие на волейболни таланти.

Някои споделят мнение, че участие във втората осмица не би било атрактивно за спонсорите. Вашият коментар?
Аз не споделям това мнение. Значение има това, че си в елитната група на българския волейбол – т.н. Суперлига, а не самият формат и разделението в отделните групи – първа или втора осмица. Ние не сме голям клуб, който ще се опита да формира млад и перспективен отбор. С оглед на това, най – вероятно ще е трудно да попаднем директно в първата осмица, но въпреки това, ще дадем максимума, ще имаме срещи с водещите отбори на предварителните турнири, а според формата на първенството, защо не и достигане на плейофи. Самото участие в елита е една крачка напред в нашето развитие и един голям плюс за нас. Смятам, че именно да играеш в Суперлигата е атрактивно само по себе си и ще доведе до по-голям интерес към нашия клуб от страна на спонсори, както и на повече наши фенове. Това участие в Елита, се надявам да се отрази положително и спрямо подкрепата от страна на нашите фенове и разбира се от Община Тетевен, като за това, ще проведем кампания в тази посока.

Залата ви не е от най-големите, имате ли притеснения относно домакинските мачове и съответните изисквания за Суперлигата?
Ако ние се притесняваме за нашата зала, то това трябва да направят и някои други клубове, които са в същото положение. Нашата зала е по подобие на доста от залите в България. Разполагаме с добри условия в спортното съоръжение, а настилката на терена е тарафлекс. Даже мога да кажа, че като критерии за размери – височина, дължина и ширина, изпълняваме всички минимални изисквания. Можем да съберем 400 зрители на мачовете и смятам, че за клуб от нашият ранг и възможности, имаме доста добра основа и условия.

Започнахте ли да работите по селекцията за новия сезон?
Да, вече водим разговори с някои играчи, но на този етап всичко е в много ранен стадий, няма да оповестяваме имена. Най – вероятно ще имаме няколко опитни състезателя, но основно обаче ще разчитаме на млади играчи, които по една или друга причина не са намерили място в съставите на големите клубове и търсят възможност за доказване, както и на състезатели от нашата школа.

При участието ви в Суперлигата каква ще е целта ви?
Запазване на мястото ни в елита. Това ще е основната задача. Израстване и движение във възходяща посока. И на базата на това да станем атрактивни за нови рекламодатели. А след това да можем да градим още-по боеспособен тим за в бъдещето.

 

Източник: BGvolleyball.com

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *