Отборът на ”Жоан” от Силистра шампион на финалния любителски волейболен турнир

Отборът на ”Жоан” Силистра спечели финалите за 2018 г. на любителските волейболни турнири, които се проведоха в Тетевен през изминалия уикенд.

Волейболните състезания на това ниво се проведоха за 12-та поредна година и традицията беше запазена, благодарение на ръководството на ВК ”Тетевен Волей” и с подкрепата на община Тетевен.

В тази надпревара участваха осем отбора от цялата страна, които бяха определени още през пролетта, след провелите се тогава пет турнира с по четири отбора всеки и квалификационния турнир за една квота, състоял се в средата на Септември.

След успорвани и драматични двубои, в рамките на три дни /28-30.09./, титлата отиде при силистренци, които са печелели и други издания на този турнир. Втори останаха момчетата от Барбароните София, а бронзовите медали отидоха при СУ Волей София. Класирането на останалите отбори извън призовата тройка остана в следния вид: 4-то място за Инкредибалс София, 5-то за Пълдин Пловдив, 6-то за Сърфистите София, 7-мо за домакините от Тетевен Волей и 8-мо за отбора на Бам Бам София.

Призьорите получиха медали и купи, а останалите пет отбора – възпоменателни медали за участие във финалната волейболна надпревара. Наградите бяха връчени от зам. кмета на община Тетевен – г-н Свилен Русинов.

Освен със запазване на традицията, турнирът е важен и с това, че се оказа отлична възможност за проверка на все още недоокомплектования отбор на Тетевен, чийто състав от подрастващи и мъже, ще участва във Висшата лига на България през настоящия сезон 2018-2019г.

Ръководството на ВК Тетевен Волей, в лицето на председателя на УС Иван Цветков, изрази благодарността си към всички отбори, включили се в напреварата през този сезон, както и надеждата тази традиция и турнири да продължат и през следващите години.

Специални благодарности бяха отправени и за оказаната подкрепа от община Тетевен, ”Развитие” КДА, ”Енекод” АД, ”Камакс” ООД, ”ЦСГ България” ЕООД, ”Профитурс” ООД, Хотел ”Олимп” и всички, за които волейболът в Тетевен е от значение!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *