Ново попълнение от френската лига в мъжкия Тетевен Волей за сезон 2014 / 2015 г.

След като преди няколко месеца отборът на ”зелените” привлече Радослав Димитров /Р.Д./, подвизавал се последните няколко години във френското първенство, малко преди началото на подготовката за новия сезон в българското волейболно първенство към отбора от планинския град се присъединява и Емилиян Мирчев /Е.М./.

За Е.М. най – семпло може да бъде обобщено следното:
Kариерата му на волейболист започва в ЦСКА – София, като през това време постига ред успехи в националния шампионат. Успоредно с това е и младежки национал няколко поредни години. След 2006-та година кариерата му продължава извън България, в отбори като Zahra – Lebanon, Kun Hu Nam – Vietnam, Amien – France и др.

През 2011/2012г. взима участие и в Шампионската лига с отбора на ЦСКА – София, а през изминалия сезон двамата с Р.Д. са съотборници в третодивизионния френски отбор Les Herbiers – France.

Освен посочените двама нови състезатели, зелените ще разчитат на няколко играчи от миналогодишния отбор в лицето на младежкия си национал Мартин Мечкаров, либерото Иван Николов и др. Към състава ще се присъединят и няколко нови попълнения след т.н. пробен период.

Характерното за отбора тази година ще бъде наличието на 4 – 6 момчета подрастващи от школата на клуба, които за първа година официално ще направят дебют в мъжкия състав. Това е прецедент за волейболния клуб, тъй като тези момчета са първото поколение, създадено от школата на клуба, като изключим национала Мартин Мечкаров.

Официално подготовката за новия сезон 2014 – 2015г. стартира на 04.09.2014г. в гр. Тетевен.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *