Младите надежди на ВК „Тетевен Волей“ – шести в България след оспорвани финални битки

4 победи и 1 загуба – това е равносметката за отбора до 13г. на ВК „Тетевен Волей“ в предварителната фаза на Държавното първенство 2013/2014. Именно този резултат класира възпитаниците на играещите като посрещач и разпределител в професионалния тим Константин Костов и Пламен Христов на финалите, провели се в Пловдив от 17 до 19 юни.
Останалите 5 отбора, които се класираха за финалната фаза, са: СУ (София), Арда (Кърджали), Добруджа 07 (Добрич), Виктория Волей (Пловдив) и Миньор (Перник).
В първия ден от гостуването си в града под тепетата тетевенските волейболни надежди се изправиха срещу тимовете на „Виктория Волей“ и Софийския университет. Късметът не бе на страната на зелените и в двете срещи, и въпреки борбата се стигна до загубите с 2:0.
Първият двубой – в ранната утрин на 18 юни, бе срещу пернишкия тим. Тук късметът определено бе на страната на момчетата на К. Костов, като показаха кой е по-добрият отбор. Въпреки единия загубен гейм положителната развръзка за „Тетевен Волей“ (2:1) стана факт. Победата бе още по-сладка, тъй като това е реваншът на малките волейболисти от балканския град заради професионалния отбор на клуба – претърпял загуби в последно време именно от „Миньор“
Вторият мач (в 4 кръг) срещна тетевенци с отбора на „Арда“ (Кърджали). Надеждите за успех бяха попарени – малшансът донесе победа за противниковия тим (2:0).
В 5тия кръг умората си каза думата и нашите герои отново претърпяха загуба – този път от добричлии. Така водените от Константин Костов и Пламен Христов завършиха на 6-то място в крайното класиране, като малката разлика в показателите определи петото място за перничани (двата отбора имат равен брой победи и загуби).

Тук е мястото да поздравим младите волейболни надежди на Тетевен – постигнатото от тях е огромен успех, въпреки трудностите през последните седмици.
По тази причина в чест на малките герои и техните треньори бе организиран двоен празник – вечерта бяха посрещнати от родителите си, а на следващия ден от ръководството на клуба бяха изненадани с празнична торта в бяло и зелено и заслужена почерпка!

Нека не забравяме, че за постижението ни неуморно работиха момчетата:
Мартин Боев
Драгомир Василев
Марин Маринов
Цветан Маринов
Теодор Иванов
Николай Валентинов
Симеон Андреев
Симеон Симеонов
Мартин Павлов
Царимир Христов
Любомир Лазаров
Христо Василев
Златан Василев

И треньорите:
Константин Костов
Радослав Димитров
Димитър Найденов
Ивайло Вушев
Пламен Христов

Браво на всички!!! В челната шестица до 13г. от над 120 клуба – колективният спорт в зеления град не помни по-добър резултат!!! Go, go, Teteven Volley Heroes!!!

Припомняме, че все още момчетата и още над 70 деца нямат къде да тренират предвид възникналата ситуация със спортна база „Г. Бенковски“, единствената, която може да бъде ползвана за волейбол на територията на Тетевен!!! В същата ситуация са и другите спортни школи в града!!!

Малинка Димитрова
Десислава Василева

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *