2017 – 2018

През 2018г. ВК Тетевн Волей навърши десет години от официалното си създаване през 2008г., а успоредно с това се утвърди и като един от най – силните и водещи центрове за развитие на волейболния спорт на територията на България:

Мъжкият отбор участва три поредни години в НВЛ ”Суперлига” – елита на българския волейбол и се предстяви повече от достойно, заемайки престижно класиране – от 8-мо до 11-то място, постигайки победи срещу почти всички от своите противници.

Школата на клуба наброява приблизително 100 човека, трениращи в повече от осем волейболни възрастови формации в направления мъже и жени. Всички те участват и се представят на ниво в спортния календар организиран от БФВ.

Школата се гордее и с повече от десет младежки национални състезателя, които е създала  и са част от представителните отбори на България в различните възрастови групи.

2015 – 2016

През 2016 г. ВК Тетевен Волей навърши осем години от официалното си създаване през 2008 г., а успоредно с това се утвърди и като един от десетте най–силни и водещи клуба на територията на България.

Мъжкият отбор участва за първи път в НВЛ Суперлига – елита на българския волейбол и се представя повече от достойно заемайки престижното 8-мо място и постигайки победи срещу повечето от своите противници – Марек Дупница, ЦСКА София, Левски София, Пирин Разлог и други.

Школата на клуба надхвърля 100 деца, трениращи в повече от седем волейболни формации. Това е най–силният сезон в представянето на повечето юношески отбори. Юноши старша завършват 5-ти в България, а групата кадети – 10-ти в крайното класиране.

Школата се гордее и със седемте си младежки национала, които са част от представителните отбори на България в различните възрастови групи.

2014 – 2015

Безспорно този период от развитието на клуба, може да се определен като върха в достиженията за тези седем години от създаването му през 2008 г.

Мъжкият волейболен отбор печели шампионата на НВЛ Висша лига и слага във витрината си трета титла, след тези спечелени през 2009 и 2010 г. Отборът триумфира в лигата изключително убедително – 23 от 24 победи, 52 от 54 точки, 71:6 спечелени геймове във всички срещи.

Школата на клуба надхвърля 100 деца, трениращи и групирани в повече от 6 волейболни формации. Представянето им в първенството се характеризира с постоянство и утвърждаване на волейболната карта на България.
Има още един безпрецедентен успех за клуба – той разполага с трима волейболни национала – Мартин Мечкаров, Гордан Люцканов и Илиян Иванов, който взимат участие в престижни международни събития – Световно, Европейско и Балканско първенство, печелейки медали от тези форуми.

2013 – 2014

Може да определим този сезон като най – успешният, от създаването на клуба през 2008г. Индикациите за това са няколко:

Мъжкият волейболен отбор заема 2ро място в крайното класиране на ВНЛ – Висша лига /2ра девизия/. Това става след много силен сезон и спечелени 12 от 19 срещи. В турнира за Купата на България се достига до 1/8 финал с/у Левски Болл, който става впоследствие неин носител. Тетевен губи драматично с 2:3, след като повежда с 2:0 гейма. За поредна година Инвестбанк АД застава до клуба и е основен спонсор.

Школата на клуба регистрира връх в развитието си. До участие в първенствата на БФВ са пуснати шест отбора от различни възрастови групи, които достигат до зонални финали. В националния отбор до 19г. за поредна година е включен Мартин Мечкаров.

2012 – 2013

През сезон 2012/2013г., клубът постига успехи в няколко направления. От една страна мъжкият отбор прави крачка наред и завършва на 4то място в краното класиране на НВЛ – Висша лига – 2ра девизия. Постигнати са 9 победи от 14 мача, а отборът завършва само на 2 точки от 2рото място. В турнира за Купата на България се достига до 3ти кръг. Отново основен спонсор е Инвестбанк АД.

Друго направление и голям успех е свързан с школата на клуба, която наброява повече от 80 деца. Те формират няколко отбора, които достигат до междуобластни и зонални турнири в първенствата на БФВ. Този сезон е свързан и с голяма гордост за волейболен Тетевен – през тази 2012г. клубът дава и 1вия си национален състезател на България – Мартин Мечкаров, който е и капитан на състава до 17г.

2011 – 2012

Определящи през този сезон са няколко неща – ново участие в НВЛ – Висша лига /2ра девизия/ и формирането на няколко юношески състава, които се включват за първи път в първенствата на БФВ. Мъжкият състав запазва позициите си от предходния сезон – 6то място, след постигнати 6 победи от 12 мача. В турнира за Купата на България, отборът достига отново до 2ри кръг. При децата две от групите достигат между областно първенство, а третата – момчета до 12г. правят невероятен пробив и достигат до републикански финали, където заемат 7мото място. Клубът е подкрепен от Инвестбанк АД, като основен спонсор.

2010 – 2011

През 2010/2011, мъжката формация участва в НВЛ – Висша лига – 2-ра девизия и заема достойното 6-то място. Въпреки, че спечелва само 3 от своите 14 мача и губи нещастно 6 от 7 тайбрека, отборът заема място, което му дава право да се състезава на това ниво и през следващата година. Основен опонент за място в групата е Добротица Добрич, които са победени драматично в Тетевен с 3:1 гейма. През този сезон Тетевен Волей участва за 1-ви път и в турнира за Купата на България, където достига до 2-ри кръг.

Най – добрата новина през този сезон е 10.01.2010 г. –  рождената дата на Детско – юношеската школа на клуба и стартиране на работата  и с над 40 деца !!!

2009 – 2010

Успешната серия за Тетевен Волей, продължава и през следващата спортно – състезателна година. Отборът от планинския град постига прецедент, като успява да спечели втора поредна титла от първенствата на БФВ, а именно – шампионата на ”Елитна” Национална Волейболна група – 3та девизия. Като формация съставът в същият, но подкрепен от няколко нови момчета. Основен съперник е отборът на Ботев Луковит. Шампионста титла е постигната след 17 победи и замо 1 загуба, като финалната победа е като гост на Ботев Луковит с 3:1 гейма.

2008 – 2009

Още през първата година, след учредяването си, клубът постига неочакван успех – 1во място в ”А” Национална Волейболна група – 4та девизия. Тогава съставът е изграден предимно от млади и енергични момчета, играещи с голямо сърце и дух. Основен съперник на ”зелените” през този сезон е отборът на Септември София. Тетевенци регистрира 10 победи и 2 загуби, а на финала, който е на неутрален терен в гр. Казанлък, надиграват ”софянци” с 3:1 гейма и грабват Купата.

2003 – 2008

Най – общо може да определим този отрязък от време като периода предшестващ официалното създаване на волейболния клуб. През тези пет години е налице любителски волейболен отбор, който се представя запомнящо. При участия на осем отделни турнира, са постигнати осем финала, като четири от тях са спечелени. Тази славна формация участва и в Любителска Волейболна Лига /02/ и достига до ¼ финал.