Възраждане от пепелта!!!

Град Тетевен е известен на цяла България с величествената си природа и красота, но също така популярен от близкото минало и с традициите и реномето на едно от основните волейболни средища в страната. За съжаление това се отнася за периода до края на 80-те години. В последствие, до началото на новия век, можем метафорично да кажем, че фениксът чакаше да бъде събуден и да се възроди от пепелта.
Така се стига до момента на възраждането, станало факт с появата на Волейболен клуб Тетевен Волей. Под новото име се крие всъщност нещо много древно, силно и ценно, а именно духът и желанието традициите да бъдат събудени и възродени. Началото е на 26.01.2003г, поставено с разработване на идеята, проекта и концепцията за ВК Тетевен Волей. Материалният израз е налице няколко години по–късно, когато на 03.07.2008 г. клубът е учреден, а няколко седмици след това е официално регистриран в ОС и БФВ.
Разбира се, важно е да се отбележи, че периодът преди 2003г, а също така и този до 2008-а е изпълнен с конкретна дейност и успехи, които като цяло са предпоставка клубът да се появи официално.
Инициатори на идеята са Иван Цветков, Димчо Диков, Димитър Найденов, Петър Мечкаров, както и други жители на града, които по свой начин носят спомена за някогашния незабравим и непобедим тетевенски волейбол.
Обединени около идеята, че в Тетевенския регион волейболният ген е даденост, както и около желанието да се създаде едно място, където всеки желаещ и обичащ волейболната игра да я практикува, те, с подкрепата и на Община Тетевен, започват усилена работа, борейки се с трудностите на времето, за реализиране на проекта ВК „Тетевен Волей”.

В края искаме да се обърнем към всеки наш приятел, към всеки, който ни познава или тепърва ще се запознае с нас, към всеки който ще посети този сайт и ще прочете това, към всеки приятел на волейболната игра, към всеки гражданин на нашия град Тетевен и страната:
„БЛАГОДАРИМ ВИ !!!”, че сте част от нас, всеки, е добре дошъл при нас, защото това е клубът, който ще върне волейболната слава на Община Тетевен, това е клубът с главно „К”, а защо не и един ден – най–добрият волейболен клуб в БЪЛГАРИЯ!

Ние сме реалност, ние идваме, ние сме ВК Тетевен Волей !!!