Идея Вита и Тетевен Волей с обща кауза – „ЗА“ волейбола в Община Тетевен

Фондация „Идея Вита“, която цели насърчаване на личностното и духовно израстване и обединение на хората, направи първия успешен опит, целящ да организира и мотивира хора от цялата страна в подкрепа на каузата ВК „Тетевен Волей“.

Празникът се състоя. Нещо повече – празникът развълнува всички присъстващи и участващи по начин, който със сигурност ще бъде запомнен. Каузата събра наистина най – сърцатите и отдадени на Доброто приятели на „Идея Вита“.

Децата от Фондация „Огънят на Орфей“ се бяха подготвили сериозно и старателно за истински концерт – с много и разнообразни по стил и жанр изпълнения, с прекрасни сценични костюми и дори с подаръци. Да, те подариха три изключителни картини на Фондация „Идея Вита“, а тя от своя страна ги предоставя за продажба и средствата ще бъдат дарени на Детската волейболна школа на „Тетевен Волей“.

Събитието беше открито от Диана Митева – управител на Център и Фондация „Идея Вита“, която приветства участниците и гостите. Евгения Тагарева- Директор на Фондация „Огънят на Орфей“ и водещ на концерта представи артистите. Надя и Гери Терзиеви пяха като истински професионалистки – народни певици с акомпанимент на дуо „Свирците” – Асен и Симеон, които виртуозно владееха гъдулките. Петя, която е уникална, пък имаше и компания на пианото – г-жа Тагарева и свой достоен колега. Биляна, също пианистка се представи отлично, а това, което направи Николай Тименов, докосна сърцата на всички в залата. Николай свири завладяващо на акустична и електрическа китара, включително свои композиции и песни /на български и на английски/. Когато запя и песен на Селин Дион и мекия му тембър огласи залата, всички бяхме учудени от това, колко талант има в едно самоуко младо момче. Благодарим и поклон на младите артисти!
Децата много харесаха атмосферата на залата и изобщо на център „Идея Вита“. Пианистката Петя Пачова сподели, че „тук енергията е много хубава“. Със сигурност и те самите допринесоха за тази хубава атмосфера.

Децата от школата на ВК „Тетевен Волей“, които грееха в своите прекрасно – зелени спортни екипи, подаряваха на гостите картички и брошури с информация за своя клуб и кауза. Те споделиха с всички своята любов към волейбола, своите надежди и мечти, подкрепени от любимия си треньор Михаил Янков.

Вълнуващо и интересно беше участието на главния вдъхновител на магията, наречена „Тетевен Волей“ – Иван Цветков, председател на УС на Клуба. Иван разказа историята на своята детска мечта, превърнала се в реализирана история на един от най- бързо развиващите се волейболни клубове през последните години в България.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *