Зрелищни мачове и безброй емоции с марка Тетевен Волей

Изминалата седмица предложи волейбол от всякакво ниво на любителите и феновете на клуба ни. В рамките само на няколко дена четири формации участваха в състезания от календара на БФВ.

Мъжкият отбор направи зрелищен мач срещу състава на Звездец Горна Малина, като огромната липса на късмет попречи да се поздравим с убедителна победа. Вместо това отстъпихме с 0:3. Развоят на отделните геймове обаче казва всичко. Зелените стигнаха до 24:21 в първата част, но злощастно я изгубиха с 25:27. Последва нов драматичен гейм и отново 23:25 за гостите. Същият сценарии се разви и в третата част, когато момчетата на Петър Мечкаров поведоха 11:3, но се стигна до драматичното 27:29 за гостите и крайното 0:3 /25:27, 23:25, 27:29/ точки.
Срещата нямаше отношение за класирането на “зелените“, като в този мач те играеха единствено за честта си, своята публика и компаниите, подкрепящи волейболния проект в Тетевен. Отборът завърши сезона на достойното 6-то място, а Звездец запази 2-рото място.

В началото на седмицата най–малките – момчета набор 05-06, направиха страхотно представяне, оставайки на 4-то място от 6 отбора във финалите на регион Хемус. Момчетата водени от Илиян Иванов, показаха невероятен прогрес, но липсата на тренировки 15 дни преди състезанието, заради лагер на националния отбор по борба и заетата зала Г. Бенковски си оказа своето влияние.

Достойно представяне направиха и момчета набор 03-04, които отново на финални на регион Хемус, проведени във Велико Търново, останаха на 3-то място, което ще им даде възможност за участие в квалификационни турнири за продължаване в следващата фаза. Отново пречка за по–доброто представяне се оказа липсата на зала за тренировки, поради посочените вече причини!

Седмицата завърши с победа, макар и служебна, на юноши старша възраст срещу състава на Спартак Плевен, които не се явиха за провеждане на мача. Така тетевенци запазват 2-рото място в класирането, което ако задържат и другата седмица след изиграване на последния кръг от груповата фаза, ще отидат за участие на Зони и влизане във 16-тицата на България.

Тук е моментът за пореден път да изкажем благодарност за подкрепата, оказана ни от нашите фенове, приятели и партньори! Без Вас нямаше да постигнем това, което сме!
Специални благодарности на г-н Александров и Развитие КДА, г-жа Беширова и Енекод АД, г-н Андонов и ЦЕ ЕС ГЕ България ООД, г-н Драганов и Профи Турс ЕООД, г-н Максимов и Камакс ООД, г-н Граматиков и Петрол АД, г-н Райков и Хотел Олимп, г-н Русинов и Валенсия ЕООД, г-н Дамянов и ДМК ЕООД.
Изключителни благодарности на всеки подкрепящ каузата Тетевен Волей! Заедно можем повече! Благодарим Ви!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *