Единадесет години Тетевен Волей!

На 03.07.2019 година, точно преди единадесет години, се създаде официално волейболен клуб Тетевен Волей. Чисто концептуално, идеята за възраждането на волейболните традиции в Тетевен е в умовете и сърцата на идеолозите си няколко години по–рано, но придобива реален вид с учредителното събрание на 3 юли 2008-а.
През всичките тези 11 години стремежите и амбициите са непроменени – Тетевен да възроди волейболните си традиции, характерни за недалечното минало, като градът да бъде едно от най–добрите места за развитие и създаване на волейболни таланти.
В голяма степен целите бяха постигнати. Тетевен се превърна в един от прогресивните центрове за развитие на волейбол. Школата на клуба стана една от най–големите в България, създала и няколко младежки национала през годините. Мъжката формация спечели редица титли на различни нива, венец на които е участието в рамките на три последователни години в елита на Българския волейбол – НВЛ Суперлига.
Сега, заедно с честване на празника, е време и за кратък анализ. Тетевен Волей постигна много за изключително кратък период – по-малко от десет години. Уви, това е и най–голямата грешка, защото, както е известно, бързият растеж е нещо много хубаво, когато обаче се случва с нужната и достатъчна подкрепа. За щастие “зелените“ винаги са могли да разчитат на своите фенове, както и на няколко компании /спонсори/, които винаги са заставали зад нашата кауза.
Оказва се обаче, че съразмерно с амбициите и целите на клуба, това не е достатъчно, а е нужна стратегическа и постоянна подкрепа както от община Тетевен, така и от няколко основни партньора и то не епизодично, а в проекция от поне няколко години напред.
Разбира се, посоката и целите остават, като хоризонтът на развитие е ясен. Сред промените спрямо предходните десет години ще бъде именно преосмисляне на философията на растежа – той трябва да бъде пропорционален, според възможностите давани от получената подкрепа. Така ще дойдат и очакваните от всички – силна школа, нови младежки национали, както и мъжки отбор, който да се бори за шампионската титла на България и поглед към Европейските клубни турнири!
Но сега е важно едно – 11 години Тетевен Волей! Благодарим на всеки за оказаната подкрепа и за това, че вярва в нас! За това десетилетие и отгоре постигнахме много, въпреки редица трудности, но сме убедени, че тепърва ни предстоят още повече хубави моменти!
Поклон пред всеки от Вас за отношението и подкрепата! Поклон пред всеки, който е бил, е или ще бъде част от Тетевен Волей и занапред!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *