ВК „Тетевен Волей“ с представител на семинар на Съвета на Европа в България

През изминалата седмица Десислава Василева, член на УС на клуба ни, присъства на семинар в гр. Банско на тема „Човешки права и междуполово равенство чрез спорт“, организиран от СК „Чемпионс Фактори“ – гр. София и финансиран от Съвета на Европа.
В събитието участие взеха представители на различни етнически общности в България, успешни младежки лидери и дейци от спортни и образователни институции от неформалния сектор. Гост-лектори бяха едни от най-добрите треньори в сектора на неформалното образование – Иван Диков и Мартин Петров .
Причината за участието на клуба в събитието е преди всичко фактът, че ние работим в мултикултурна среда на местно ниво и за социално включване на децата и от малцинствените групи чрез спорта и можем да бъдем още по-ефективни чрез подобен род инициативи, целящи толерантност, разбиране и добра съвместна работа без отчитане на различията на база етнос, цвят на кожата и т.н.! Полезното за нас и за децата на школата и общината ни занапред ще бъдат познанията и контактите, които този семинар ни осигури.
За нас е чест да сме една от неправителствените организации, които се включиха в събитието, наред с ЮНИЦЕФ, Национално сдружение на сираците в България, Ромски образователен фонд, Асоциация за развитие на българския спорт и други успешни организации. Изказваме още веднъж благодарности за поканата за участие на СК „Чемпионс Фактори“!
След семинара Десислава Василева заключи: „Имаме хиляди идеи за децата в общината ни и развитието на спорта и как да продължим да сме стожер и фактор на местно ниво в спорта и неформалното образование! Няма да спрем да работим още по-активно след тази полезна среща, напук на финансовите и злободневни проблеми, свързани с подкрепата на местно ниво! Дано дойдат дни ,в които всички разберем, че Доброто няма цвят или етническа принадлежност и само обединението прави силата!“
Всеки, който желае, може да ни подкрепи, защото заедно винаги ще можем да направим повече за децата!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *