„ВК Тетевен Волей“ реализира дейности по проект „СПОРТ ЗА ТЕБ“

През месец януари „Волейболен клуб Тетевен Волей“ реализира дейности по проекта „СПОРТ ЗА ТЕБ“, финансиран от Министерството на младежта и спорта по „Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта (2023 – 2025)“ с генериран номер НПИМД-КО1-М-089/2023 и Договор 25-00-49/18.07.2023 г.
По време на откриващата среща на проекта, треньорският и мениджърският екип на клуба разказа на младежите лични вдъхновяващи истории, които показват благоприятното влияние на спорта за здравето и цялостното развитие на човек. Беше представена мисията на клуба, който от основаването си не само цели да подготвя професионални състезатели, а и да ангажира младите хора в гр. Тетевен със спорт за здраве и социална включеност.
В следващите три седмици младежите от града имаха възможност да участват в семинари, които акцентират върху развитието на социални умения чрез волейболната игра и други форми на неформално учене. Участниците имаха възможност да дефинират вредните навици, които ако преодолеят и заменят с други ще подобрят качеството си на живот и спортните си постижения. Беше разгледан психо социалният механизъм за формиране на зависимости. Специално внимание беше отделено на умението за целеполагане в спорта и в другите области от живота на младите.
След всяка лекция и семинар имаше практическа волейболна тренировка, а треньорите бяха ангажирани да продължават конкретната тема от деня през отборната динамика на игрището. Като част от проектните дейности бяха организирани и два турнира, които донесоха и победи за отбора на мъжете и момичетата на „Тетевен Волей“.
Проектни дейности ще бъдат реализирани и през месец февруари.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *