KAL_1564

Тетевен се раздвижи с „Move Week“

За втора поредна година, децата на Тетевен се раздвижиха, посредством инициатива на ВК „Тетевен Волей“ в рамките на Move Week 2014! Отново сме горди посланици на спорта в нашия град пред Европа

Move Week (в буквален превод „Седмица на движението”) е ежегодна кампания на територията на цяла Европа в дните от 29 септември до 5 октомври, подкрепена от Европейския Съвет, Now We Move платформата и Международната асоциация за Спорт и Култура. Голямата цел на Европейската седмица на физическата активност и спорта са 100 милиона повече физически активни европейци във всички възрасти до 2020 г.!

Горди сме, че нашето събитие, неслучайно наречено „Спортът близо до всяко дете“, е едно от първите регистрирани прояви на територията на България! Именно заради това, че за втора поредна година волейболният клуб доказва, че може да ни се има доверие, Тетевен е посочен и в бюлетина на Седмицата като един от 22-та града, представящи България! За справка, последните дни регистрираните градове се увеличиха рязко, но не попаднаха в бюлетина!

В дните преди събитието Иван Цветков – председател на клуба и Десислава Василева – МOVE координатор за Тетевен за втора година се срещнаха с заместник-кмета на община Тетевен и директорите на училищата на територията на града, за да им обяснят важността на Европейската седмица на физическата активност и спорта и да ги направят посланици на идеята децата да спортуват в Европа като промотират събитието ни сред учениците! Всички те с гордост ще носят тениски, изразяващи подкрепа за Move Week 2014! Благодарим им!
Изминалата събота /04.10.2014/ на територията на СК „Г.Бенковски“ повече от 100 деца и родители станаха част от празника, наречен „Спортът близо до всяко дете“! За първи път деца и младежи имаха възможността да се срещнат отблизо с момчетата от професионалния отбор по волейбол на града ни „Инвестбанк Тетевен Волей“ сред които има и тетевенски младежи, израснали в школата ни, да чуят техните истории,да поиграят с тях волейбол, да си вземат автограф, да изгледат демонстративен мач и за награда да хапнат торта! „Големите зелени момчета“ с радост приеха предизвикателството да бъдат отново деца за 3 часа, оказа се освен големи обувки, имат и големи сърца, защото емоцията, която сътвориха заедно с децата, всички ще помним дълго!

Надяваме се, че с това събитие и участието си в него, децата и техните родители, както и всички ние тетевенци – сме се почувствали малко повече европейци и сме се доближили до общите европейски ценности, една от които е именно достъп на децата и младежите до спорта! Заради параметрите на събитието, за наше голямо съжаление, не достигнахме до децата и младежите във всички населени места в община Тетевен, както искахме, но за всички тях подготвяме изненади идния месец и скоро ще чуете за тях!
Тетевен и общината ни имат нужда от движение, нека заедно бъдем част от него и занапред!!!

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *