teteven

Тетевен Волей при кмета двадесет дни след спечелване на Висшата лига

Повече от 20 дни изминаха от спечелването на Висшата Лига по волейбол на България от мъжката гарнитура на ВК „Тетевен Волей” и влизането на отбора в Суперлигата на републиката, където Тетевен ще застане до отборите на Левски, ЦСКА, Добруджа – Добрич, Марек – Дупница, Монтана и т.н.
За това време никой от Община Тетевен не се обади да честити официално победата на екипа на клуба и момчетата, накарали всички спортни печатни и интернет медии в България да проявят интерес към малкия ни град и безпрецедентния спортен успех или да засвидетелства почитта си към усилията на всички, които неуморно работиха всичките 7 години от създаването на клуба, за да може днес Тетевен да бъде волейболен център на региона, пък дори и да е най-малката община в суперелита!

По този повод част от ръководството на Тетевен Волей реши на самоинициатива да се появи на месечната майска сесия на Общинския Съвет, за да представи завоюваната Шампионска титла и да благодари за оказаното внимание и подкрепа през сезона със символични грамоти и медали на кмета и председателя на Общинския съвет.
Позволихме си да запитаме, обаче, редно ли е в Тетевен да не се говори за успеха и да не бъде приветстван той, а в другите населени места, в които бяха спечелени купи в националните шампионати по волейбол – Добрич, Пловдив и Дупница – кметовете и общинските съвети лично да посрещат победителите си по площади и концертни зали и да им благодарят, че не само защитават името на града, а го рекламират на национално и международно ниво! Снощи, например, съседите от Правец и Ботевград също отпразнуваха подобаващо призовите си места в баскетбола пред общината заедно с нейното ръководство. Получихме незадоволителен отговор, който просто прехвърляше отговорност, но все пак благодарим, ще отдадем допуснатите грешки на неопитност, а не на незнание!

От септември, обаче, когато Тетевен Волей ще е причината всяка събота и неделя града ни да се пълни с волейболни специалисти и туристи извиненията и оправданията ще бъдат излишни!
Тетевен Волей не е просто спортен клуб, той е причината над 130 деца да спортуват ежедневно и да вярват, че ако работиш здраво, можеш да постигнеш успех, той е причината Тетевен да е волейболен център, той е спортната емблема и реклама на града и местния бизнес и както навсякъде по света е първата асоциация за даденото населено място.

Иде есен и всички ние ще трябва да поемем отговорността за бъдещето на града си, за децата си и за спорта, затова ще очакваме от всеки, които ни подкрепя да застане отново зад нас в името на това да изчистим имиджа на града си и да го направим едно по-добро място за живеене! Отборният дух ни е много нужен най-вече сега!

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *