laz_2101

Тетевен Волей отстъпи на Монтана в зрелищен финал

Отборите на Тетевен Волей и Монтана поднесоха на всички фенове на волейболната игра истински емоции в провелия се днес финален сблъсък за „Купата на Кмета“.
Съставът на Монтана успя да спечели срещата с 3:1 гейма /23:25, 17:25, 25:22, 22:25/ и така стана първият носител на посочения по–горе трофей.

Срещата бе изпълнена с много обрати и интрига. Първият гейм започна с превес за отбора на Монтана, но Тетевен успя да изравни играта до 23 равни, така или иначе гостите затвориха гейма в своя полза. Вторият гейм премина под темпото на Монтана и отново бе за гостите. В третият гейм „зелените“ показаха характер и водеха играта през целия гейм до 25:22 за тях. Четвъртият гейм започна, както завърши третият 5:0 за Тетевен, 15:8 отново за Тетевен, след което последва спад в играта на момчетата на Петър Мечкаров и Монтана успя да затвори гейма в своя полза с 22:25.

Независимо от крайния резултат, отбора на Тетевен Волей показа, че има силите и качествата да се съревновава с водещите отбори по волейбол в България и доказателство за това са резултатите от изминалия турнир.
В първата среща за деня, Левски София победи с 3:1 гейма /22:25, 25:17, 25:18, 25:19/ отбора на Доростол Силистра.

Така в първото издание за „Купата на Кмета“ на Община Тетевен крайното класиране е следното:

1. Монтана Волей 3/3 победи 8т.
2. Тетевен Волей 2/3 победи 6т.
3. Левски София 1/3 победи 3т.
4. Доростол Силистра 0/3 победи 1т.

Турнирът стана факт благодарение на съвместната работа и сътрудничество между Община Тетевен и ВК Тетевен Волей, като нагласата е той да се превърне в традиционен.

Благодарим на всички отбори, които уважиха проявата и бяха част от нея, благодарим и на верните фенове, които напълниха зала „Г. Бенковски“ и станаха част от волейболния празник в град Тетевен.

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *