KAL_4279_2

Тетевен Волей организира приятелски турнир за момчета до 15 години

През изминалия уикенд ВК Тетевен Волей организира и проведе приятелски волейболен турнир за момчета до 15г.
Участие в него взеха три състава – този на домакините от Тетевен, както и на СУ София и Раковски Севлиево. Регламента предвиждаше срещи на принципа всеки срещу всеки – 3/5 гейма.

В първата среща домакините от Tетевен надделяха с 3:0 гейма над момчетата от Севлиево. След това със същия резултат завърши и двубоя между СУ и Раковски – 3:0 гейма .
В своеобразен финал, момчетата от СУ София победиха домакините от Тетевен Волей с 3:1 гейма и така станаха символичен шампион.

Посредством това събитие се даде възможност на участващите деца да практикуват волейболната игра и да трупат така необходимия им игрови опит, който поради късия редовен сезон липсва, особено на провинциалните отбори.

Важно е да се отбележи съдействието на организациите, без които този турнир нямаше да е факт, а те за голяма радост бяха няколко:

Община Тетевен, подкрепи турнира с осигуряването на награди за участниците – купи, медали, както и организационна подкрепа.
Сдружение „Приятели на волейбола“ дариха материални награди за включилите се отбори, изразяващи се в топки, екипировка и кошове за топки, както и обед за всички деца.
Турнира получи подкрепа и в лицето на Pro Volleyball USA /Американска Волейболна Компания/, която даде плакети на най – младия участник от всеки един отбор. Всички деца бяха поканени на летен лагер, който предстои да се проведе през м. Юли в гр. Тетевен, организиран от Pro Volleyball USA и ВК Тетевен Волей.

Не на последно място изразяваме благодарността си към участващите отбори и организациите, подкрепили това събитие.
Предстои провеждането на подобни турнири за различни възрастови групи, като първо през м. Март ще бъдат поканени най – добрите отбори в България за юноши старша възраст.

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *