KAL_4111_2

Първият международен проект на ВК „Тетевен Волей“ вече е факт

През изминалата седмица успешно приключи първият международен проект на ВК „Тетевен Волей“ по европейската програма Еразъм +, който се състоя в стратегическия град Синоп в съседна Турция. Събитието се осъществи благодарение на съвместната работа в последните месеци на партньорски организации от 13 държави – домакинът Турция, Армения, Грузия, Литва, Украйна, Италия, Словения, Русия, Азербайджан, Австрия, Македония и България. То събра на едно място нас с всички международни организации от веригата ЕПЕКА, а именно Турция, Австрия, Армения и Словения, Азебрайджанската младежка организация на ООН в Баку, Еко Арт – Украйна, Дрони – Тбилиси и редица други.
Неговата основна насоченост бяха междукултурните различия и справянето с тях чрез създаването на международни контакти и приятелски взаимоотношения и планове за бъдещи проекти с неправителствените организации, работещи с младежи на територията на Европа и Азия. Организацията от страна на домакините в лицето на Ирем и Октай Кури беше повече от впечатляваща и кореспондираща с темата на срещата.
За реализирането на този проект в последните месеци работи Десислава Василева, член на управителния съвет на клуба и международен треньор в сферата на неформалното образование.
Проектът е първият по рода си за нас и поставя началото на бъдещи събития, както в Тетевен, така и в чужбина, които да дадат шанс на младежите във волейболната ни школа, а и в общината да се включат в международни обмени, да разширят хоризонтите си за света, да срещнат нови приятели и да подобрят както езиковите си, така и комуникационни умения.
Убедени сме, че в бъдеще Тетевен е възможно да стане притегателен център за младежи от цяла Европа и техните наставници в сектора на неформалното образование. Разбира се, за целта се надяваме и на подкрепата, която ни е нужна за подобни начинания на местна почва, децата ни го заслужават!

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *