KAL_0495

Най – младите волейболисти на Тетевен с призове за изминалия сезон.

Eкипът на ВК “ Тетевен Волей „ разказва за дългия път до тук!

Двоен волейболен празник се състоя в Тетевен през уикенда !  Успоредно с проведения втори пролетен турнир от традиционната серия турнири, бяха раздадени и индивидуални награди на  всички млади волейболисти от  школата на ВК „Тетевен Волей „  на възраст от 10 до 19 години.  Инициативата бе осъществена благодарение на Европейската Комисия в България.
Церемониите по връчването на призовете на формациите на ВК „Тетевен Волей” бяха две – една в събота и една в неделя. Клубът награди първо най-малките – групата до 12 г., състояща се от 45 деца.  Техните невероятни и отдадени тренъори са Илияна Христова и  Васка Ганчева – учители по ФВС в НУ „Хаджи Генчо”в града  и играещият през последния сезон  като разпределител в професионалния тим Пламен Христов. На награждаването присъстваха  и родителите на волейболните надежди на Тетевен, които винаги  са заставали зад инициативите на клуба !
Неделята също донесе много положителни емоции на големите надежди на Тетевен. С отличия бяха удостоени останалите групи – момчета до 13 г., до 17 г. и до 19 г. Възпитаниците на тренъорите  Константин Костов  и Пламен Николов  , подкрепяни в  тренировъчния процес от Ивайло Вушев , Димитър Найденов и Радослав Димитров , заслужиха признанията на обществеността с престижното си класиране през сезона във всички състезания , в които взеха участие ! С постиженията си  за сезон 2013/2014  младежите на „Тетевен Волей“ записват имената си в историята на града  със златни букви  !
Скоро предстои  и  тържественото приключване на сезона за момичетата на Ивайло Вушев  и Димитър Найденов  !

Школата на „Тетевен Волей” е може би най-мащабният спортен проект за децата на Тетевен в последните няколко години , зад нея застават преди всичко екипът на ВК‘Тетевен Волей „ , родителите на младежите , местния бизнес и цялата общественост на планинския град  !
А  от  екипа на клуба разкриха ,че идеята  за възникването му се ражда на едно асфалтово игрище с привързано между два кола въже  в далечната 2003г. , когато  тогавашните младежи  не са имали достъп до зала  през лятото, 5 години по-късно „Тетевен Волей „ се превръща в реалност , а вече 6 е фактор във сферата на волейбола в България   , независимо от трудностите по дългия път до днес!
Затова същите тези хора се заричат ,че няма да позволят децата на града отново да бъдат върнати на асфалта и лишени от достъп до любимия си спорт при наличието на спортната база в града ! Гарантират още ,че ще продължат да работят със същия хъс и ентусиазъм за  развитието на младежите  на града , ценностите им   и тяхното неформално образование  и обещават да ни известят за всеки нов успех !

Малинка Димитрова

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *