KAL_1531_1

”Купата на купите” с нов притежател през 2014

Изминалият уикенд предложи много и различни емоции за волейболните фенове в Тетевен. В проведеният любителски турнир участваха 6 отбора – кой от кой по-колоритни. За финалната надпревара се класираха отборът домакин (по право) и победителите в двата пролетни турнира, както и ”Отборко” (Стара Загора) и ”Пълдин” (Пловдив).

Съперниците в срещите за призовите места бяха определени от шестте двубоя в съботния ден. В битката за първото място един срещу друг се изправиха ”Крис” (Варна) и ”Пълдин” (Пловдив).
Тазгодишната ”Купа на купите” отиде в ръцете на гостите от Варна, а тимът на ”Пълдин” се утеши със среброто и 2-рата позиция в класирането. Очаквано, пловдивчани изиграха срещите с характерния за тях ексцентризъм. Важно е да отбележим, че варненският тим дублира победата си от втория пролетен турнир, спечелвайки и голямата награда на финала.
Така за трета поредна година финалният приз е с нов носител, след като предишните носители бяха съответно ”Елит” Силистра и домакините от Тетевен.

На този турнир, за 3-то и 4-то място се бориха домакините от ”Тетевен Волей” и отборът на Козлодуй. Поради малшанс във втората среща зеленият тим, съставен предимно от момчета от школата, не успя да повтори успеха от миналогодишния турнир и да спечели Купата. Независимо от това Димитър Найденов и компания изиграха с класа двубоите си и сътвориха същински спектакъл за публиката си (макар и малобройна).

На 5-то и 6-то място останаха съответно  – любителите от града на липите ”Отборко” и ”Evergreen” (София).

За любопитните ни читатели предлагаме и резултатите от срещите:

Група А
Тетевен – Пловдив 3:2
Пловдив – София 3:0
Тетевен – София 2:3

Крайно класиране в групата:
1. Пловдив – 4т.
2. Тетевен – 3т.
3. София – 2т.;

Група В
Варна – Козлодуй 3:1
Козлодуй – Ст. Загора 3:0
Ст. Загора – Варна 0:3

Крайно класиране в групата:
1. Варна – 6т.
2. Козлодуй – 3т.
3. Ст. Загора – 0т.

Финал 5-6 място: София – Ст. Загора 1:3
Финал 3-4 място: Тетевен – Козлодуй 3:1
Финал 1-2 място: Варна – Пловдив 3:0

С провеждането на четвъртото издание на ”Купата на купите”, Тетевен запазва традицията си да домакинства на такъв форум и се надяваме занапред да се осъществява в още по-голям мащаб.
Изказваме благодарности на всички участници, на Община Тетевен, СК ”Г. Бенковски”, както и на невероятната ни публика. Благодарение на Вас, приятели на волейбола, тези своеобразни спортни празници са реалност!!!

Малинка Димитрова

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *