Възраждане от пепелта

Град Тетевен – известен на цяла България с величествената си природа и красота, но също така, популярен в близкото си минало и с традициите и реномето на едно от основните волейболни средища в пределите на нашата страна. За съжаление тази характеристика се отнася за периода до края на 80-те. След това, до началото на новия век, можем метафорично да кажем, че феникса чакаше да бъде събуден и да се възроди от пепелта.
Така се стига до момента на възраждането, които е факт с появата на Волейболен клуб Тетевен Волей.  Под новото и модернистино име се крие всъщност нещо много древно, нещо много силно и нещо много ценно, а именно духа и желанието традициите да бъдат събудени и възродени. Това нещо се случва в началото на 2003г /26.01.2003г/, когато идеята, проекта, концепцията ВК Тетевен Волей вече съществува и набира все по – голяма сила и инерция. Материалният образ е налице няколко години по – късно, когато на 03.07.2008г. клубът е учреден, а няколко седмици след това е официално регистриран в ОС и БФВ.
Разбира се, важно е да се отбележи, че периодът преди 2003г, а също така и този до 03.07.2008г. е изпълнен с конкретна дейност и успехи, които като цяло са предпоставка клубът да се появи официално през 2008г.
Инициатори на идеята първоначално, a и до ден днешен са: Иван Цветков, Димчо Диков, Димитър Найденов, Петър Мечкаров и други жители на града, които по свой начин носят спомена за някогашния незабравим и непобедим тетевенски волейбол.
Обединени около идеята, че в Тетевенският регион волейболният ген е даденост, както и около желанието да се създаде едно място, където всеки желаещ и обичащ волейболната игра да я практикува, те започват усилена работа, борейки се с трудностите на времето. Със съдействието на тази група хора, както и Община Тетевен проектът наречен ВК „Тетевен Волей”, започва реализирането си.

В края на краткото ни изложение искаме да се обърнем към всеки наш приятел, към всеки, който ни познава или тепърва ще се запознае с нас, към всеки който ще посети този сайт и ще прочете това, към всеки приятел на волейболната игра, към всеки гражданин на нашия град Тетевен, на нашата България:
БЛАГОДАРИМ ВИ” , че сте част от нас и знайте, че всеки, е добре дошъл при нас, защото това е клубът, който ще върне волейболните слава на Община Тетевен, това е клубът с главно „К”, а защо не и един ден, най – добрият волейболен клуб в БЪЛГАРИЯ”

Ние сме реалност, ние идваме, ние сме  ВК Тетевен Волей !!!