10485173_10203798450743278_817748904_n

Абсолютната сензация „Тетевен Волей“ е на Финали на Държавното първенство за момчета до 13г., доказаните школи останаха зад нас!

Момчетата на старши треньора Константин Костов и помощник – треньора Пламен Христов отиват на финалите на Държавното първенство по волейбол за 2013/2014 във възраст до 13г. в Пловдив като един от отборите, които ще заемат място от 1 до 6!
В края на предварителната финална фаза в Сливен те се класираха изненадващо втори в групата си след СУ – София ( заради 1 загубен гейм повече), въпреки надмощието в първите два дни, като оставиха зад себе си Берковица, Сливен, ЦСКА и Локомотив Пловдив!
В останалите два града, където се провеждат предварителни фази на първенството, съответно Кърджали и Пловдив, класираните отбори са: Арда– Кърджали, Добруджа 07 – Добрич, Виктория Волей – Пловдив и Миньор –Перник.
Под линията на 6те отбора финалисти останаха: Левски Боол –София, ЦСКА – София, Дунав – Русе, Пирин – Разлог, Марек Юнион Ивкони – Дупница, Тони Спорт – Берковица, Сливен, Черно Море – Варна и Изгрев – Ябланица, Локомотив – Пловдив и Хебър – Пазадржик.
В кратка ретроспекция за изминалите дни героите на ВК „Тетевен Волей“ до 13г. отнасят категорично в първите си двубои с 2:0 отборите на ЦСКА (София) и домакините от Сливен! През втория ден те безапелационно надиграват с 2:0 отбора на Локомотив (Пловдив),а в ранния следобед нанасят поражение на миналогодишните шампиони на България – СУ (София) с 2:1! В третия последен ден в Сливен,поради умората, момчета си позволяват загуба с 1:2 от тима на Берковица, който се прибира у дома!
За нас това е безпрецедентен успех за тази възрастова група – 13 години, и за колективния спорт в града ни! Като отчетем и фактът, че в България съществуват над 120 волейболни клуба, от които 18 са достигнали републикански финали на РБългария.
Целият екип на ВК „Тетевен Волей“ благодари на родителите на всички трениращи волейбол при нас за гласуваното доверие, на треньорите за всеотдайността и усилената работа с децата всеки ден и на всеки, който ни подкрепя в борбата за развитие на едни успешни млади хора!

ПРИПОМНЯМЕ, че момчетата се подготвят при изключително трудни условия през последната седмица поради ограничения достъп до спортния комплекс на града – „Г. Бенковски“ и липсата на финансова възможност на клуба да заплати непосилните такси, обявени за тренировка в залата!
Отново настояваме за взимане на адекватно решение от собствениците на спортната база (вкл. Община Тетевен) по повод достъпа на децата от спортните школи на територията на общината, особено при наличието на успехи от подобен ранг на децата, представляващи Тетевен!!!
В подписката в подкрепа на спортните клубове на Тетевен, целяща и регламентиран достъп до спортната база на града можете да се включите онлайн или като положите подпис в някой от търговските обекти в централната градска част на Тетевен!

Десислава Василева

0 Мнения

Споделете мнение

Моля попълнете формата
Коректно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *